Asta imi aduce aminte de o intamplare din copilarie. Venise in vizita verisoara ceva mai mica din Bucuresti. Si pentru ca ne aprovizionam cu lapte de la o matusa, aka "matusa cu vaca" :), cateva zile am fost dupa portia zilnica impreuna cu ea. In primele 2-3 zile am primit laptele de dimineata pastrat in sticle atarnate cu o sfoara in fantana, sa se mentina rece si proaspat. Na belea, ca intr-un din zile am nimerit exact la vremea mulsului si, ce sa credeti, ne-a aratat cum mulge si ni l-a dat direct. Super draguta a fost verisoara mea cand a constatat ca ea nu bea lapte de vaca, ci doar de fantana :).
Ei, si revenind, am inceput sa luam cate 5 l la 2 zile pentru ca e bataie pe el, jumatate il consumam ca atare, jumatate sub forma de lapte acru (iaurt de casa). Pe care o sa vi-l prezint tot azi sper, pentru ca ulciorul cu cuibul pregatit ma asteapta :).
Eu n-am putut sa beau lapte de vaca mult timp, mi se parea ca miroase urat si nu-mi placea nici gustul. Asta pentru ca eram invatata cu laptele de alimentara, stii tu, ala fara gust si miros! Acum dupa ce m-am lamurit care era de fapt laptele si ce gust are, nu pot sa mai beau lapte cumparat din magazin.
RăspundețiȘtergereGustul difera si in functie de ce mananca vaca, lasand la o parte pasteurizarea si smantanirea. Dar aroma pregnanta de vaca nu ar trebui sa aiba. Un uger curat si mirosul se rezolva :). dar si cu miros si tot lapte din asta as bea, ma bucur ca l-am redescoperit ! Si pana si pitica noastra, la nici 2 ani face diferenta, il prefera pe asta in mod clar.
RăspundețiȘtergere