vineri, 23 mai 2014

Ce sa fie ? :)

Pentru cine a uitat sau nu a stiut niciodata... asa arata laptele muls de cu seara si fiert, cu un strat gros de grasime galbeeenaaa ! Si are un gust fenomenal !

Asta imi aduce aminte de o intamplare din copilarie. Venise in vizita verisoara ceva mai mica din Bucuresti. Si pentru ca ne aprovizionam cu lapte de la o matusa, aka "matusa cu vaca" :), cateva zile am fost dupa portia zilnica impreuna cu ea. In primele 2-3 zile am primit laptele de dimineata pastrat in sticle atarnate cu o sfoara in fantana, sa se mentina rece si proaspat. Na belea, ca intr-un din zile am nimerit exact la vremea mulsului si, ce sa credeti, ne-a aratat cum mulge si ni l-a dat direct. Super draguta a fost verisoara mea cand a constatat ca ea nu bea lapte de vaca, ci doar de fantana :).

Ei, si revenind, am inceput sa luam cate 5 l la 2 zile pentru ca e bataie pe el, jumatate il consumam ca atare, jumatate sub forma de lapte acru (iaurt de casa). Pe care o sa vi-l prezint tot azi sper, pentru ca ulciorul cu cuibul pregatit ma asteapta :).



2 comentarii:

  1. Eu n-am putut sa beau lapte de vaca mult timp, mi se parea ca miroase urat si nu-mi placea nici gustul. Asta pentru ca eram invatata cu laptele de alimentara, stii tu, ala fara gust si miros! Acum dupa ce m-am lamurit care era de fapt laptele si ce gust are, nu pot sa mai beau lapte cumparat din magazin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gustul difera si in functie de ce mananca vaca, lasand la o parte pasteurizarea si smantanirea. Dar aroma pregnanta de vaca nu ar trebui sa aiba. Un uger curat si mirosul se rezolva :). dar si cu miros si tot lapte din asta as bea, ma bucur ca l-am redescoperit ! Si pana si pitica noastra, la nici 2 ani face diferenta, il prefera pe asta in mod clar.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc!