vineri, 27 iunie 2014

Poo

Nu e cuvant preluat din vreo limba straina, nici vreo greseala de tipar. Pur si simplu POO. Asta imi spune fi'mea de dimineata, la cei 1 an si 9 luni are printre nu foarte multele cuvinte din vocabular unul clar, studiat, exersat in gand de vreme buna, ce se traduce: PLOUA,

Sunt destul de relaxata cand vine vorba de vreme dar de data asta m-am cam saturat. Zilnic ploua. Cu grija ca bate piatra si distruge tot prin gradina, cel mare cu grija ca iar se ia curentul daca le trasneste vreun transformator si n-are nici tv, nici tableta si nici posibilitatea de a compensa cu iesitul pe afara, impacata deja cu ideea ca ceapa s-a dus, impacata oarecum si cu ideea ca in ritmul asta oricum ne mutam in casa noua abia la anul - ca io in toamna, cu pereti reci si umezi nu ma mut cu pruncii, oricat de tare ma enerveaza ideea... Ploua, mama ei de ploaie si da planuri peste cap si incurca. O fi ea buna apa pentru pamant, dara cataaaa???

Asadar nici azi nu merg la curte, Lulu nici azi nu isi poate consuma energia pe sub corcodusi - care, daca s-au copt, ratam si sansa tuicii de anul asta daca ploile nu stau; si nici cu vinul nu ma vad bine, ca parca viei nu ii place atata apa... De restul culturilor nu stiu, vedem ce se face si ce nu, e primul an. Dar balariile si dragul meu pir sunt in forta, ele mai tari ca noi, garantat.

In schimb matele se simt bine, se joaca de azi noapte in continuu. Bag seama ca le prieste vremea asta ce te trage la somn. Acu le vaneaza fi'mea, sa le scoata de pe sub dulapurile unde se ascund de ea in pauzele de joaca... Poze nu am, n-am reusit sa ajung cu telefonul in service si cu camera mi-e cam lene sa fac. A fost ieri zi de curatenie si gatit, azi  e zi de lucru la laptop si de crosetat. Ca ce altceva sa faci pe vremea asta...

POO

4 comentarii:

 1. hai sa plantam orez, ca si la noi POO de vreo 3 luni. :)

  RăspundețiȘtergere
 2. recunosc ca si eu m-am saturat, suntem cu muncitorii in curte si nu pot lucra din cauza vremii, copiii nu pot iesi afara, sau cand ies vin ca purceii, gradina n-arata nici ea prea bine, fructele nu se coc, sunt acre...Singurele fericite in toata afacerea asta sunt ratele :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Orez imi propusese si sotul meu. Ne reprofilam :)

  Mda, partea cu purceii ma chinui sao evit, nu de alta, dar e ud si racoare si nici raceli nu vreau... gradina e buruienoasa in primul rand, ca prin namol nici nu prea ai cum da la sapa... iar corcodusele par sa se simta bine oricum :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Cred ca peste tot e la fel. Plantele sufera din cauza ploii. La mine ajung la maturitate fara sa aiba inaltimea necesara. Fasolea are tecile mai mari decat vrejul.
  Suntem deja in iulie si se pare ca tot mai poo :)

  RăspundețiȘtergere

Mulțumesc!