duminică, 2 august 2015

Când te muți la țară...

... să te aștepți la: păianjeni, pânzele lor, urechelnițe, furnici, viespi, albine, bondari, muște, țânțari, coropișnițe, diverși gândaci din specii total necunoscute ție, alte zburătoare și târâtoare tip OZN / SF, șoareci, gușteri, broaște, șerpi, purici, păduchi (de găină, dar și fani păr uman dacă ai noroc), rahați de câini, pisici, păsări etc și mirosul aferent de prin vecini, coțofene, vrăbii, rândunele, ciori, grauri (aviz celor ce suferă de fobii legate de pene), noroi, buruieni, praf, țepi, spini. Toate în curte, grădină, dar și în casă. Dacă nu ești adaptabil, dacă nu poți învăța să le iubești, tolerezi, gestionezi... viața la bloc e ideală.

8 comentarii:

  1. Dar sunt si alte lucruri frumoase care merita schimbarea. Eu unul mi-as asuma neajunsurile pe care le-ai mentionat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ooo, eu mi le-am asumat, ba îmi sunt și dragi pe alocuri. :) Le-am precizat pentru cei ce văd viață la țară ca la tv, frumos dar fără miros :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine vede viata la tara ca la tv (evident, se intelege, o emisiune din aceea idilica a anilor 70) acela nu a trait la tara. La tara nu-i ca la oras, ca sa citez un slogan celebru de genul iarna nu-i ca vara :)))

      Ștergere
  3. M-am nascut la 7 km de onesti, am locuit la oras peste 20 de ani .In urma cu 12 ani mi-a murit mama si m-m decis sa ma intorc la tara, pt -ca imi plac zarzavaturile fructele carnea si lactatele proaspete.Ajunsa acasa de la servici amimalele si pasarile ma asteptau bucuroase si imi ridicau moraul dupa o zi mohorata si zgomotoasa de la servici.Munca aerul curat mancarea preparata la soba cu lemne ........despre salbaticiuni trebuie sa traiasca si ele .Toti si totul suntem creaturi ale lui D-zeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are un farmec aparte viata la tara. Iti da un alt unghi din care sa cugeti, mai ales atunci cand poti compara cu stilul de trai de la oras.

      Ștergere
  4. Eu nu inteleg cum sa vrei sa traiesti la bloc,sunt si aici tot felul de lighioane.
    M-am nascut la casa in Bucuresti,iar nea Nicu a hotarat sa ne mute la bloc,nu m-am acomodat si la prima ocazie de a locui la casa,am zis da.
    Este alta viata,iar acum am mai facut un pas,m-am mutat la tara,parca esti pe alta planeta,dar ai dreptate,trebuie sa te adaptezi si sa stii sa iti faci acel confort si la tara.
    Daca m-ai vedea cum ies la poarta pe la ora 17 sa asist la un concert teribil facut de cardurile de gaste care vin de la garla si se duc fiecare la casa ei,este grozav.
    Daca ai observat ca este o migratie,orasanul vrea la tara,taranul vrea la oras.
    Ma bucur pentru voi.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim, ma bucur ca si vou ati facut pasul. Nu cred ca e vorba de a sta la bloc. Cred ca e strict un stil de viata in oras. Si uneori strugurii-s acri :). Si comoditate si impresii gresite. Am ajuns sa inteleg optiunile, oricare ar fi ele. Dar eu una savurez noua viata. Cu plusurile si chiar minusurile ei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim, ma bucur ca si vou ati facut pasul. Nu cred ca e vorba de a sta la bloc. Cred ca e strict un stil de viata in oras. Si uneori strugurii-s acri :). Si comoditate si impresii gresite. Am ajuns sa inteleg optiunile, oricare ar fi ele. Dar eu una savurez noua viata. Cu plusurile si chiar minusurile ei.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc!