duminică, 10 mai 2015

Cu fructe

Desi bolnăvior, ne promite piersici

4 comentarii:

  1. Basicare se numeste si este o viroza a piersicului. Noi nu i-am dat de capat, ori am stropit, ori nu, basicarea au facut-o an de an si chiar acum ca nu au rod. Partea buna este ca dupa ce aceste frunze bolnave vor cadea, vor aparea altele cu care se vor maturiza fructele. Trebuie doar rabdare si sa nu pui la suflet. Eu am strans frunzele picate caci sub piersici erau straturi cu ceapa etc si nu le puteam vedea, asa ca munca mea la piersici se reducea la stransul frunzelor de pe jos si aruncarea NU la compost.Anul acesta nu au rod fiindca au inghetat mugurii de fori, aia roz, dupa ce a urcat, in februarie, seva. Sa te bucuri de tot ce cunosti si ai la tara! Si noi ne simtim la tara si e foarte bine :) Toate bune, Roxana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos pt îndrumare :). Anul trecut nici nu am știut ca e piersic ala si tot așa erau frunzele. M-am gândit sa il jumulesc de toate frunzele bolnave...

      Ștergere
  2. Buna dimineata, Cred ca cea mai potrivita solutie pentru basicarea frunzelor este cea de coada calului. Extractele apoase din coada calului se utilizează împotriva bolilor criptogamice ale plantelor (făinare, mană, rugini, monilioze, pătarea şi băşicarea frunzelor (la piersic!), botritis, septorioze etc.). Pentru a prevenii aceasta boala va sugerez sa plantati in apropierea pomilor o radacina de hrean , un catel de usturoi si o planta de conduras catarator. Efectele se vor vedea peste 2 ani, prin efectul alelopatic. O saptamana frumoasa , plina de spor va doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, am băgat la cap. Cel mai complet si frumos sfat :)

      Ștergere

Mulțumesc!