marți, 18 martie 2014

De primavara

O scurta verificare in gradinita din fata casei...




Si pe la stratul cu ceapa...


Testam motocultorul...




Verificam vizual nucul, ciresul, marul...





Descoperim un trandafir pe undeva prin gradina...

Niste lalele...


Ceva relicve ale toamnei ce-a fost...


Ne intrebam ce soi de buruiana e asta?


Constatam stadiul demolarilor...



Ne cunoastem cu toti colocatarii prezenti azi...



Si facem gradinita ! :)



11 comentarii:

  1. Frumos la voi si ajutorul de nadejde va da un imbold la gradinarit.Sa aveti o primavara plina de spor cu recolte bogate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumi, dle Rosciuc :). E, intr-adevar un motiv de zambet si optimism veselia cu care cutreiera prin gradina cea mai mica membra a familiei noastre :).

    Ana, serios? Stevie e? Habar nu aveam ! Pai s-o culeg zic ! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar totusi mai intreaba pe cineva, din zona :)) Nici eu nu le stiu, dar duminica a cules si sotul meu cateva frunze si le-a mancat si planta semana cu a ta (el e fiu de taran :) ).

    RăspundețiȘtergere
  4. Buruiana aia dupa cum o vad eu, daca are frunze groase si tari e hrean :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Simona, cam suna, asa e :)

    Si buruiana se dovedeste totusi a fi stevie, avea Andi azi copii in curte si mi-au confirmat fetitele de 10-12 ani :))) Asa, zambind un pic incurcate ca nu stiu eu ce e aia. Drept urmare am cules un brat, maine il pozez, mai intreb si pe Facebook :)) si daca nu-s totusi ceva balarii le mananc in vreo mancare ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  6. stai linistita , dupa cum apare sigur e stevie. daca era hrean ar fi mirosit a hrean. :) hmmmm... mancarica de stevie sau sarmalute in foi de stevie sau ciorba de stevie acrita cu otet si dreasa cu ou si ceva jumari. Eu ma chinui de vreo doi ani sa pripasesc niste stevie la mine in gradina. Se prinde destul de greu dar si cand se prinde... Pofta buna. Contine fier dar cred ca stiai asta deja. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Trebuie sa recunosc ca nu am facut niciodata stevie. Cred ca am mancat totusi o data la o vecina, dar ma incanta ideea de a consuma ce cxreste prin gradina mea, pe marginea ulitei, pe camp aiurea :). La noi in zona nu stiu sa se fi consumat stevie - cel putin in copilaria mea. Stiu ca asa ceva se dadea la rate. La fel si dovleacul; n-aveam idee ca se poate face placinta de dovleac; dovleacul il manca doar porcul. Drept urmare cand am venit in Bucuresti si am incercat placinta cu dovleac nu m-a incantat deloc. Si apoi am facut eu, anul trecut, o placinta de dovleac. O nebunie ! Mai fac si la anul si pun dovleci in gradina neaparat !

    RăspundețiȘtergere
  8. E stevie, dar nu un soi comestibil. Imi place mult ultima poza, niste copii care se pot juca singuri, fara 3-4 mame in jur care sa-i dirijeze;) - numai la tara se poate intampla asta. Aveti gradina frumoasa, peste o luna cand va fi totul verde va fi ca in rai.

    RăspundețiȘtergere
  9. Comestibil, necometibil... am mancat soiul ! :)) Se pare ca cei din sat consuma asa ceva cu regularitate, vad ca efecte secundare nu sunt... deci e bine :)))

    Iar copiii din sat ma fascineaza, o sa incerc la un moment dat sa scriu o postare dedicata lor. De la 3-4 ani bantuie prin sat fara parinti dupa ei, nu pleaca din zona in care stiu ca trebuie sa fie, parintii ii striga din curte si instant percuteaza si o sterg acasa la ora la care stiu ca e cina... Vin la noi in curte copii intre 4 si 12 ani, se joaca impreuna - conditii sociale diferite, dar fara a arata ca sesiseaza diferenta; cand termina, strang din proprie initiativa toate jucariile, scutura patura pe care s-au jucat, eventual dau cu o matura, arunca gunoaiele (ca ii cam dotez cu dulciuri ), duc totul la loc, ma intreaba unde sa le puna, spun si Multumesc si Cu placere, spun Saru'mana... si a doua zi fix la fel. Au grija unul de altul, cel mare de cel mic, chiar de sunt frati ori nu, nu uita sa inchida poarta cu lantul sa nu fuga fi'mea cea mica pe ulita. Le aduc celor mici animalute de prin curtile lor, sa le arate si sa joace cu o pisi, un catel, o gaina...
    Eu am 2 copii minunati, cuminti, educati, echilibrati, dar cand ii compar cu cei de acolo... sunt niste alintati ! Cel mare si-a facut curat in camera ieri, dar cu un show pe masura, cu amenintari, pedepse, rugaminti, tot tacamul. Iar sa inchida poarta... tre' sa il atentionez cam de fiecare data, nu i-a intrat in obicei si pace ! :)

    Nota 10 pt acesti copii "tarani". Ai mei au ce invata de la ei, iar faptul ca nu au intrat atat de mult in ritmul acesta modern, ca inca nu stiu ce sunt fitele si figurile nu va face decat sa ii ajute sa razbeasca in viata. Evident ca nu oti sunt asa, clar ca nu exista padure fara uscaturi, dar cei ce ne calca pragul cu drag si asteapta cu nerabdare sa ajungem acolo, ne pandesc la coltul strazii... aceia sunt exact asa cum vi i-am descris si veseli, si zambitori, si luminosi...

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc!