vineri, 28 februarie 2014

Seminte - partea a 2-a. Rasaduri.

Si uite si primele mele rasaduri cu semincioarele de la Iuliana - Bucuresteni mutati la sat : rosii galbene cireasa in forma de para si ardei iuti rosii

Sa vedem, sa vedem, ce-o sa iaaaasaaa :))



5 comentarii:

  1. Nu sunt cea mai in masura sa dau sfaturi despre rasaduri (si eu sunt tot la primele :)) ) insa, din ce am citit, ar trebui acoperite cu folie. Si negresit, langa calorifer, fara sa fie acoperite, pamatul se va usca usor si va trebui udat.
    Ardeii mei maine au o saptamana de cand i-am pus si nu dau niciun semn ca ar vrea sa vada ce-i pe lumea din afara semintei. Iar rosiile le voi pune saptamana viitoare, sper.
    Acum, din experienta iti spun, cele mai multe feluri de seminte sunt in Hornbach. In restul magazinelor oferta e slabuta, dar Hornbachul compenseaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ardeii ies in cca 25 zile la 15 grade, 13 zile la 20 grade, 8 zile la 25, etc... Cel putin asa scrie pe unde citesc eu :). Deci probabil vor iesi si ai tai. Am mai pus inainte de tura asta 2 ghivece, cu ceapa verde si busuioc, in cam 8-9 zile au iesit, puse in acelasi loc, dar semintele trebuie mentinute umede pana rasar. Si apoi doar sa nu se usuce pamantul. Asta o spun din minima experienta si din sfaturile altora. Le-as gasi un loc mai bun, dar intre matza si fi'mea... n-am :))) Despre folie nu stiu ce sa spun, stiuy ca afara se acopera, dar poate si inauntru si n-am eu informatia :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-mi place... ne-am gasit amandoua sa ne sfatuim :))
    Eu, rasadurile le-am pus ori in casolete cu capac, ori in paharute, dar le-am acoperit cu folie alimentara. Peste tot pe unde am citit scria ca se tin acoperite pana rasar, apoi se descopera, pentru ca fac .... ceva... mucegaiesc... nu am retinut exact. A... si daca sunt acoperite nu mai ai grija udatului pana rasar.
    Eu asa am procedat. Si tot pe pervaz, deasupra caloriferului, le tin pana rasar.
    PS: Mi-au rasarit puzderie si niste seminte de fragute (despre care am inteles ca-s mai pretentioase).

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite asa invatam unii de la altii, mai din rateuri, mai din experiente reusite... Eu ma intreb acum daca am facut bine sa pun cate 3 seminte intr-un locosr de ala din cofraj - la rosii; in unele am pus cate 1, in altele cate 2 si in altele cate 3-4. Am zis ca incerc toate variantele, in ideea ca probabil nu vor germina toate. Acu' sa vedem daca e de bine sau nu :). Revin si cu poza cu busuiocul si ceapa aia verde pt frunze. Ma intreb daca sa le mut fir cu fir separat sau sa le las asa sau cand sa le mut... habar n-am :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Astept postarea cu ceapa verde :) Am si eu, dar e inca in plic.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc!