duminică, 23 februarie 2014

Lucrari de primavara

Desi suntem pe dinafara ca si practica in domeniul agricol, cu o documentare serioasa de pe net si de la Viata Satului si o incantare fara limite pornim lucrarile de primavara! Nu va pot spune cata placere simt vazand cum se nasc straturile cu ceapa, cum din camp virgin se transforma in teren destelenit si apoi incet incet in gradina - sa dea Dumnezeu roditoare !

Am initiat un strat cu ceapa, cu planuri pentru inca 5-6 cu siguranata - suntem mari consumatori. Habar n-am ce productie vom obtine, nu stiu cat iese per metru patrat, per kg de arpagic, dar banuiesc ca vom descoperi in timp. Andi si-a sapat cu ajutorul nostru primul LUI strat ! Da, Andi, pe care abia il desprinzi din fata tabletei, a semanat salata verde, busuioc, morcovi si ceapa, de care va avea el grija :). Planuieste si ceva catraveti si rosii, a inceput sa fie fan salate :). Ba le-a pus si muzica, sa creasca mai repde si mai frumos ! :)

Curatam si pomisorii, copaceii, ne facem locsoare de odihna la umbra, dam viata noua unei curti neglijate (din motive de inteles) atatia ani. Ne-au venit si ajutoare, de voie, de nevoie :)) - dar am senzatia ca le-a placut sa experimenteze putin din viata asta simpla, aproape de pamant. Sub un cer inorat, cu o ploaie marunta, n-am simtit cum a trecut timpul ieri.

Avem si oameni la munca, la scos via batrana si cea care e cumva in plus, pe locul unde vom construi, unde vom tine gainusele, unde vor mai fi straturi de legume si flori. Urmeaza, in paralel cu ammenajarile agricole, sa ne apucam si de cele gospodaresti, de la fosa la casa, de la casuta pasarilor la cutia de compost, plus o tura exemplara de plantat pomisori. Narcisele sunt aproape inflorite deja, iar o parte din vie e impanzita de ele, va trebui sa le transplantam in zona de gradina de flori.

Mai ales din lipsa de timp - nelocuind inca la fata locului - se simte nevoia de o motosapa, cu care ne vom dota in cel mai scurt timp. Nu de alta, dar la cate idei de plantat avem nu cred sa ne ajunga o primavara ! :))

Am un avant ceva de groaza, astept zilele insorite ca un copil fericit !


 Daca e februarie merge un concurs


N-am priceput eu tare bine ce si cum, dar e clar ca va invit la concursul; organizat de Simona Fusaru :)

3 comentarii:

  1. Sa vina zilele insorite, zic.
    Ma bucur pentru voi si pentru entuziasmul vostru. Sa aveti parte numai de zile insorite (sa ploua numai atat cat trebuie si noaptea), sa aveti recolta bogata si copiii sanatosi.
    Cumva, multe dintre intrebarile tale mi le pun si eu. Si pentru mine anul asta este primul din viata mea cand voi pune o rosie, o ceapa, o salata (sper sa nu le pun in ordinea asta :)) ). Asadar inspiratie iti urez, putere de munca si toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc, iti doresc din tot sufletul... asemenea :). Clar, anul asta e mai mult entuziasm decat orice altceva. Pricepere minima, dar maxima curiozitate si incantare :). Astept si productie de ce o da Dzeu sa iasa, si casa de construit si gaini si rate macar vreo 3-4, si catel si... vara aia minunata sub cerul din gradina mea.... Iar ca voi da rasol cu o parte din ele, macar pe ici pe colo, e clar, dar asta nu ma descurajeaza; doar ma lasa pe ganduri uneori :)

    Si... comparam straturile la vara ! :)))

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc!