duminică, 26 ianuarie 2014

Prima productie :)GEM DE MACESE - Duduca Lulu 

Pret: 18 lei
Oferta promo: la 3 borcane doar 45 lei
Stoc limitat: 11 buc.

Natural, fără zahăr
Produs Homemade
Cantitate: 300 g +/- 15 g
Produs la: 13.01.2014
Ingrediente: măcese, apă, îndulcitor natural din Stevie (0.16 g / 100 g pastă)

Produs homemade, preparat cu grijă în condiţii igienice, pasta de fructe trecută de 2 ori prin sită fină, pentru a evita trecerea oricărei urme de seminţe sau puf.

Valorile nutritive medii pe 100 g fruct: 117 cal, 4.1 proteine, 1,2 grăsimi, 21,8 carbohidrati

Măceşul
(Rosa canina) este o specie din genul Rosa, înrudit cu trandafirul. Fac parte din grupa „fructe de pădure”, deoarece producţia de măceşe se obţine aproape în exclusivitate de la plantele spontane, cunoscute sub numele de Măceş (Rosa canina L.), Răsură, Ruje sau Trandafir sălbatic.

Măceşele conţin foarte multe vitamine, în special vitamina C, dar şi vitaminele B1 şi B2, K şi PP. Ceaiul de măceşe stimulează pofta de mâncare, întăreşte imunitatea organismului şi este vasodilatator.
Conţinutul ridicat de vitamina C şi a altor substanţe, asigură funcţionarea normală a organismului, întărirea sistemului imunitar şi un flux sanguin mai bun.
Măceşele conţin: apă 49%, zaharuri 21,0%, proteine 3,6%, acizi 3,5% (în acid malic), celuloză 23,0%, substanţe minerale 2,8%, provitamina A, (500-5000 mg la 100 g pulpă în funcţie de specie), vitaminele B1,B2, E, K şi P (sub formă de flavonoglucozide), precum şi urme de vitamină PP. Uleiul seminţelor de măceşe conţine vitamina F (acizi esenţiali: acidul linolic, acidul linoleic şi acidul arahidonic). Acizii din măceşe (malic şi citric, îndeosebi) contribuie la stabilizarea vitaminei C. În măceşe se mai găsesc compuşi terpenici, ca betulina, precum licopen (izomer al carotenului), pigment care le imprimă culoarea roşie-portocalie.
Macesele au de 50 de ori mai multa vitamina C decat citricele si de 200 de ori mai multa decat merele.

Proprietăţile Măceşelor:
- Întăresc sistemul imunitar.
- Vitamizant, tonic, astringent, colagog, coleretic, vasodilatator arterial, antilitiazic, antiinflamator intestinal.
- Măresc permeabilitatea şi elasticitatea capilarelor, acţionând pentru normalizarea circulaţiei periferice.
- Intervin favorabil în respiraţia tisulară, în reacţiile fermentative, în procesul de eliminare a toxinelor din corp.
- Stimulează contracţia vezicii biliare şi a căilor biliare, provocând golirea conţinutului lor.
- Impiedică formarea calculilor renali.
- Vindecă inflamaţiile.
- Completează necesarul de săruri al organismului.
• Ele sunt recomandate mai ales pentru convalescenţi şi copii.
• Măceşele sunt eficiente în avitaminoze, tulburări de circulatie periferică, leucemie, calculoza renala, colite, enterocolite, afecţiuni hepatice, litiaza biliara.

Consumate regulat, preparatele de măceşe devin o adevărată armă în lupta cu răcelile şi infectiile, datorită continutului mare în vitamina C naturală, care întăreşte imunitatea organismului şi-l ajută să reziste la infectiile respiratorii atat de frecvente in sezonul rece.

Stevia, care nu are nicio legătură cu ştevia, şi-a căpătat în ultimii ani reputaţia de înlocuitor sănătos al zahărului şi al altor îndulcitori nocivi, cum este aspartamul.

Indulcitorul se extrage din frunzele plantei Stevia rebaudiana, o planta salbatica din zona Americii de Sud (Paraguai si Brazilia), cultivata mai apoi in toata lumea (Japonia, China, Mexic si chiar SUA). Planta a fost folosita inca de acum 1500 de ani de popoarele native din aceste regiuni, care o striveau si o fierbeau pentru ca mai apoi sa o foloseasca ca si indulcitor la bautura traditionala numita mate.
Extractul de stevia are zero calorii, asa ca iti mentine silueta!
Extractul de stevia este promovat ca fiind o varianta sanatoasa nu numai la zahar, dar si la alti indulcitori artificiali (zaharina, aspartam), considerati periculosi pentru sanatate, in opinia unor specialisti. Un mare avantaj al indulcitorului din stevia este ca are zero calorii si zero carbohidrati. Extractul de stevia este de 10-15 ori mai dulce decat zaharul normal. Daca este procesat, acesta ajunge chiar sa fie de 300 de ori mai dulce decat zaharul. Poate fi achizitionat sub forma de pudra, lichid sau chiar si frunze.
Este naturală? Potrivit medicului Tana Amen, autoarea cărţii „The Omni Diet“ (Dieta cu de toate), citată de healthland.time.com, „strict tehnic, extractul de stevia nu este în întregime «natural», fiindcă procesul prin care se face extractul presupune rafinarea cu etanol, metanol şi apoi cristalizarea (în cazul extractului sub formă de cristale). Dacă nu mesteci frunzele propriu-zise de stevia, nu vei beneficia de un produs 100% natural şi pur“. Totuşi, prin comparaţie cu îndulcitorii artificiali, cum este aspartamul, „extractul de stevie trece printr-un proces de ultrafiltrare ulterior, pentru îndepărtarea alcoolului cu care este rafinat. Rezultatul este, deci, un îndulcitor mai puţin procesat şi mai sigur pentru sănătate. Aşadar, aceasta este cea mai bună opţiune din ceea ce există pe piaţa îndulcitorilor în acest moment“, explică Amen.

„Până acum, stevia chiar pare să fie cel mai sigur îndulcitor. Nu există niciun studiu negativ recent, ba, mai mult, unele cercetări arată că extractul de stevia ar fi benefic pentru reglarea nivelului glicemiei“, spune Tana Amen.

4 comentarii:

 1. Roxi, hai ca esti tare de tot cu macesele :)
  Oricum iti doresc sa ai spor la vanzare :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc, s-au dat deja 4 din 11 :) Numai sa vina vara... ca ma extind si cu leusteanul :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Bravo! Prinzi repede. Din aceeasi categorie vei gasi gherghine (de fapt le-ai gasit deja ca ziceai ceva de un vin) dar si poroambele. cam ca gherghinele decat ca-s negre. :) Si-ar mai fi coarnele , rosii ca gherghinele dar ovale. Se face cornata - cam ca o visinata dar si gem si ce-o mai fi. :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Mai am de invatat... totul :)) Dar atat de mult imi pace incat sigur voi reusi !

  RăspundețiȘtergere

Mulțumesc!