joi, 17 octombrie 2013

Prea bun, prea ca la tara :)

Si... start casuta !
Curtea din fata, cu vie cu tot
La gutui
La cules de banane :))
Si din productia de struguri... ultimii ciorchini din cca 1000 m vie (da, nu stiu nimic despre vie, sunt 4 soiuri de struguri si muuulti... araci? asa s-or chema?)
Cu bardita in actiune - la marcat de limite (ale terenului, nu e pt spaima vecinilor :)) )
Una din cele 5 gutui ramase prin pom
Si ultimul buchet de flori din gradina
Umbra de la vara
Cele 2 puncte umane marcheaza capatul din spate al "mosiei". De la jumate. Initial nici nu am stiut ca avem atata teren... Oare ce om face cu el???
Si in dreapta in spate, undeva intre pomi, e casa, poza de la aceeasi jumatate
Si, evident, splendoare in iarba... uscata :))
Cu vedere la drum (pe unde am aflat ca deja avem canalizare si apa curenta, nou noute, de aia e drumul ca transeele - si cica dupa ce ii da drumul vine si asfaltul)
Va urma... Pt ca ne mutam intr-o luna jumatate. Vine distractia cu varuit, igienizat, mochetat si amenajat baie, toate provizorii. dar am si soba cu plita !!!! Unul din visele mele s-a implinit ! Matza imi lipseste si un caine. Pt inceput... Ca gainile mi le iau la primavara. Incepand cu Kinga (roscata) si Helga (blonda) si Hans (cocosul, evident). Stiu ca va urma Olga si apoi ne orientam, ca ne trebuie macar 4 oua, dar nume nu mai avem ! :)

12 comentarii:

  1. sunteti minunati!!!mult succes!!!pupici,Mirela

    RăspundețiȘtergere
  2. deci vreau sa spun ,ca ati facut o super alegere! casa va fi super odata aranjata...sint sigura...curtea plina de flori la vara....gradina cu minunatele ei recolte la toamna viitoare!!! super,tare imi mai sunt dragi oameni ca voi!!!!mirela

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa fie cu noroc! Ai ceva teren, cum ce sa faci? legume curate pentru copiii tai si pentru altii care nu-si pot face singuri...:) E foarte frumos, sa-ti traiasca splendorile si sa va bucurati impreuna de noua voastra viata la tara. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravooooo!!! Super! Imi place de nu mai pot!
    Iar copileii...sunt scumpi tare.
    Aveti de munca, dar cate si cate si cate o sa aveti.

    Bravo inca o data! Felicitari!

    ( scoate chestia aia cu " dovedeste ca nu esti robot", e enervanta tare :) )

    RăspundețiȘtergere
  5. viitorul suna incantator de bine, plecati de la ceva plusuri, vie, pomi pe rod, teren - dar chiar ca aveti teren! ce suprafata e? si da mai multe detalii despre zona, relief, proximitati...

    RăspundețiȘtergere
  6. vaiiii, cat e de frumoooooooooos! si aveti si glazvant (asa se zice pe la noi la balconul inchis cu geamuri de sticla).... Sa fiti sanatosi si bucurosi la casuta frumoasa!
    Si noi ne-am trezit anul trecut cu 700 mp de vie si habar nu aveam ce sa facem cu ea. Cand am facut calculul la cati stalpi si cat fier beton ne trebuie ca sa o ridicam ne-am pus mainile in cap. A stat un an pe stalpi de lemn (unii erau, altii i-am pus noi) si la anu, poate vom reusi sa luam macar pe cate un rand.... Dar avem vinul nostru in beci si suntem multumiti....
    Pentru baie, va trebuie in primul rand fosa si fantana. Restul se face repede. Dar astea 2 sunt costisitoare!
    Sa fie intr-un ceas bun!

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumos la voi, o gospodarie frumoasa!
    Deci, pan' la urma, ce suprafata de teren e acolo? Pare muuult :)
    Casa seamana destul de mult cu casa batraneasca de la noi.
    Bolta de vie avem si noi, ba chiar mai multe, deci asta nu poate decat sa-mi placa!
    Copiii-s tare frumosi, sa va bucurati de ei sanatosi. Chiar de poate nu-si dau ei seama acum, le-ati facut un bine urias cu mutarea.
    Sa fie intr-un ceas bun, cum se spune :)

    Alex - La noi in batatura

    RăspundețiȘtergere
  8. Faina postare si chiar vesela! :))
    Au copiii unde sa-si descarce energia nu gluma dar si parintii nu-i asa?
    Ma bucur pentru voi si va doresc o viata frumoasa la atra!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari pentru decizie! Astept sa va mutati si sa impartasim din idei...si noi ne-am mutat, suntem proaspeti venetici. Am plecat din Bucurestiul natal intr-o comuna din apropiere. Ne-am mutat in luna iulie, avem 2 fetite de 4 ani, pisica si protejatele fetitelor; Cocuta, Mocuta, Fulguta, Porumbita, Pufulica, Coco Rico-gainusele si stapanul haremului, cocosul. Serviciile ne leaga de oras, gradinita fetelor, cumparaturile. Dar merita efortul. Am visat sa avem curtea noastra, si nu am vrut sa asteptam pana la pensie (care din noi om mai prinde-o) pentru a ne bucura de putina libertate. Sunt si dezavantaje, dar se compenseaza cu frumusetea unui apus sau rasarit, cu bucuria copiilor si a lucrurilor simple care ne inconjoara, si care sunt deseori trecute cu vederea. Avem si o micuta gradina, care acum si-a incheiat activitatea, am plantat pomi, liliac, gazon pe langa casa, flori pentru anul urmator. De abia astept sa va mutati si sa povestesti cum e cu acomodarea. La inceput parca mi-era dor de agitatia si forfota orasului, de o cafenea, dar pe parcurs am realizat ca nu sunt la capatul lumii, si ca pot face cate o excursie cand vreau in parfuitul Bucuresti...
    Sa auzim de bine!
    Karina

    RăspundețiȘtergere
  10. Superb....Felicitari si spor la treaba!
    Si noi am facut mutarea aceasta, in iulie ne-am mutat la tara, langa Bucuresti, desi suntem nascuti si crescuti in acest oras. Avem 2 fetite mici, pisica, gaini, gradina, am plantat pomi si flori, gazon. Am studiat problema cu cativa ani inainte, e destul de greu, dar am reusit ce ne-am propus...
    Sper sa auzim de bine si sa pastram legatura.
    Karina

    RăspundețiȘtergere
  11. Minunat! Deja povestea incepe sa prinda viata! Va felicit pentru initiativa, copilaria "la tara" este cea mai frumoasa! Cei mici cred ca sunt foarte entuziasmati, iar peste ani o sa fie recunoscatori ca au avut ocazia sa creasca si sa se joace in aer proaspat, printre animalute, sa simta fiecare anotimp in parte... multe lucruri aparent banale, dar dupa care suntem nostalgici! Spor la treaba! Denisa

    RăspundețiȘtergere
  12. Am mai raspuns la intrebarile voastre intr-o postare, revin si cu un comentariu pentru ca mi-e drag ca sunteti aici :).

    Hmm... treaba cu robotul trebuie sa o studiez. dar suna haios :))



    Si daca si altii au reusit, daca voi ati reusit, cu voi in gand trebuie sa pot si eu, nu?

    Ziceam ca avem vreo 3500 m si dorinta de munca; in sud, unde nu prea stiu eu cum sta treaba cu agricutura, satul, traditiile, dar invat. Nu departe de Bucurestiul unde mi-am petrecut ultimii 14 ani, in zona Mihailesti (Doamne, ce ametesc cand trec peste baraj ! ).

    Sunt absolut convinsa ca acei copii ce cresc la tara vad viata altfel si cu indrumarea potrivita pot realiza mai mut in viata decat cei care cresc intre betoane. evident ca nu generalizez, insa mai toti oamenii mari pe care i-a dat Romania au copilarit la sat. Si asta nu i-a impiedicat sa devina ce si-au dorit si mai mult. Am copii fericiti, am copii sanatosi, le voi da ocazia sa isi traiasca frumos copilaria, fara a-i rupe de asa zisa civilizatie. Vor socializa, vor merge si la film la Mall si la McDonalds in cand in cand ( nu suntem mari amatori, insa cand nu ai voie tentatia e mai mare), vor avea activitati in oras. Andi canta, face canto, chitara, cor, are spectacole cu corul, aparitii la TV si nu o sa-i fur asta daca ii place. Dar faptul ca va gusta din traiul usor mai simplu, ca va alerga in curtea lui, va sta in cires si va citi, va manca o rosie direct din gradina... nu poate sa ii faca decat bine, nu?

    Si daca vreti sa il vedeti, duminica va fi la Duminica in familie ( nici nu stiu pe ce post e emisiunea). Va spun asta ca incurajare, pt cei ce sunt ca mine, la pragul de a face acest pas, pt a le arata, cum am cautat si eu sa mi se arate, ca nu pierzi nimic, le faci pe toate, ba castigi enorm, chiar daca unele lucruri vor fi usor mai complicate.

    O zi minunata sa aveti !!!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc!