miercuri, 16 octombrie 2013

Ce-mi lipsea ?

Pai ce-mi lipsea ? Ieri am semnat, gata, avem mosie !!! :))) Adica ne pregatim de munca serioasa, cu tot elanul, cu tot dragul ! Bine, sunt asa obosita incat inca nu sunt in stare nici sa ma bucur, nici sa imi dau seama ce am facut de fapt :))). Ce-mi lipsea? Pai ia uitati mai jos :






Da, o pereche de cizme de cauciuc, de un verde vanatoresc fantastic :))). Mi le-a facut cadou de casa noua sotul meu !

Si cum m-a bagat in boale seria de cutremure de anul asta, si cum stiu ca la precendentele cutremure mari au fost altele inainte de 4 - 5 - 6, incep sa ma gandesc serios sa ma intorc in timp, undeva inainte de calorifere, sa imi iau frumoasele mele cizme si sa ma mut direct in casuta. Evident, dupa o prealabila igienizare si instalarea unui hidrofor si a unui dus ceva. Ca de buda nu stiu daca poate fi vorba, habar n-am. Il si vad pe fi-miu iarna, prin nameti, la buda din curte :)))). Chiar asa, ce solutii de compromis, pe termen scurt or fi sa am WC si apa calda? Asta fara sa ma complic, ca oricum in primavara ma apuc de construit serios? Azi ma gandesc, ma duc sa studiez inca o data ce si cum avem pe acolo si... cred ca fac nebunia ! Pai la cum scartaia blocul la penultimul cutremur... prefer sa fac foc in soba decat sa pic cu tot cu frumoasele si elegantele mele calorifere :)).

5 comentarii:

  1. acu', depinde de necesitatile minimale ale fiecaruia. se poate face foarte usor toaleta cu compostare in casa, put + pompa + instant/boiler electric, pe gaze sau gpl (sau boiler pe lemne). cantariti, hotarati...

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ajuta!! o sa. fie bine cu rabdare si multi nervi ...desigur!!! spor la planuri..pt inceput...abia astept poze cu inceperea lucrarilor!!! mirela

    RăspundețiȘtergere
  3. Hehe, sa aveti spor la munca!
    Pentru WC, daca vreti neaparat sa fie in casa, ati putea sa incercati varianta cutiei cu rumegus. Respectiv, o galeata de 15l, pusa intr-o cutie de OSB, scandura, sau ce o fi pe.acolo, ceva care sa tina un om asezat. Cu capac de WC normal, deasupra. Inainte si dupa folosirea toaletei, puneti un strat de rumegus si inchideti capacul toaletei. Daca nu aveti rumegus, merge si cu talas, pe care il gasiti foarte ieftin in targurile unde sunt oameni care se ocupa cu tamplaria, ceva de genul 5-6lei/sac.
    Pentru apa, daca aveti soba cu plita, merge varianta batraneasca, cu apa incalzita pe plita, dar care dureaza cam mult. O alta solutie ar fi achizitionarea unui instant sau a unui boiler, cu conditia sa aveti apa curenta in casa. Daca nu sunteti legati la o retea de apa, puteti improviza folosind o "cadere de apa". Pe scurt, puneti un butoi in podul casei, sau pe un dulap, ceva, numai sa fie mai sus de boiler, apa sa vina prin cadere libera. Trebuie doar sa va asigurati ca va exista permanent apa in butoi, altfel riscati sa se strice boilerul.

    Alex - La noi in batatura

    RăspundețiȘtergere
  4. puteti face un wc cu rumegus, ca aici

    http://bhudeva.org/ro/2011/12/02/o-postare-de-cacat/

    RăspundețiȘtergere
  5. Am renuntat la solutiile de compromis. Sunt eu prea comoda si imi place confortul. Am ca scuza copiii :)) Dar multumesc, poate totusi una din idei va fi pusa in practica. :) Ideea e ca se poate, doar sa vrei !

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc!